On ihan pakko laittaa tämä kamala sanahirviö tänne muistiin, ettei pääse unohtumaan. Sain tästä nyt itselleni kivan päänvaivan, kun yritän opetella tuota ulkoa. Ei vaan aivot taivu tällaiseen, en muista tätä ollenkaan enää sekunnin kuluttua siitä, kun olen sanan lukenut. Tämä on pahempi kuin kaikki mun kouluaikoina saamat ulkoa opeteltavat asiat yhteensä.

 

Tämä löytyi BB-juttujen kautta, kun sana esiintyi asukkaiden viikkotehtävän yhteydessä. Jotenkin se liittyy ilmeisesti avaruuteen. Mutta miten? Mitä tuo tarkoittaa? Vai tarkoittaako yhtään mitään? Vai onko joku vaan keksinyt tuon omasta päästään tehtävää varten? Tai sitten se voisi ehkä jotenkin liittyä avaruuteen...? Itse en ymmärrä avaruudesta mitään enkä ole edes varma, mitä siellä on, mutta olen ymmärtänyt ettei siellä voi kai ainakaan hengittää normaalisti... Ei mulla ole mitään käsitystä siitä, miten siellä ollaan ja eletään.

 

Kun mietin tuota sanahirviötä enemmän, siitä tulee jonkinlaisia ajatuksia mieleen. Putki. Liittyykö se jotenkin siihen sukkularakettihärveliin, jolla ne jotkut täältä maapallolta sinne avaruuteen kulkee? Onko se jokin tuon härpäkkeen osa? Puuttuuko siitä jotain oleellista, kun se on alipaineistettu? Ihan kuin se ei olisi kunnossa. Ja mitkä hiukkaset? Miksi niitä pitää kiihdyttää? Vai miten se meni? Ja entäs tuo ääni? Nyt on pakko taas laittaa tuo sana tähän, että voin hetken miettiä... Alipaineistettu yliäänihiukkaskiihdytinputki... Liittyykö ne hiukkaset johonkin ääneen? Tuottaako ne jotain ääntä? Ei, ei todellakaan löydy järkevää selitystä. Olen koko illan yrittänyt tankata sanaa päähäni, että se jäisi muistiin, mutta aina se jotenkin häviää... Muistan tällä hetkellä vain alipaineistetun ja putken, mutten tuota vaikeaa miljoonan sanan litaniaa tuossa välissä. Vai voisiko se tarkoittaa jotain putkea, jonka kautta siellä avaruudessa hengitetään? En käsitä, en ymmärrä. Ehkä joku fiksu ja järkevä avaruustietäjä (joka tietää tuhansista muistakin asioista kaiken) joskus asian mulle selvittää niin, että tajuan. Siinä onkin suuri työmaa ja vaatii pitkää pinnaa ja kärsivällisyyttä.