Tähänkin aiheeseen mun piti tarttua jo ajat sitten, mutta jotenkin sitä ei vaan aina on löytynyt jotain muuta hommaa ja tämä on jäänyt ja jäänyt. Nyt sopiva hetki tupsahti väliin joten alan avautua asiasta Salkkareiden "raiskausjakso".

 

Viime tiistaina näytettiin siis ohjelman lopussa ehkä sekunnin (no ok, oli se vähän pidempi, mutta ei tosiaankaan paljonkaan) pituinen pätkä Isabellasta, jonka paitaa joku mies alkaa availla. Ja kai siinä jotain muutakin oli ja olkoonkin ettei mun näkökykyni riitä huomaamaan pieniä yksityiskohtia tai oikeastaan juurikaan mitään ruudulla tapahtuvaa, olen kuitenkin varma ettei tuossa mitään ihmeellistä tai "normisalkkareista" poikkeavaa ollut. Tämä nyt sitten ilmeisesti on kauhistuttanut joitakin katsojia niin, että joku mikälie-enmuista taho oli saanut lähes sadan palautteen ryöpyn vihastuneilta ja kauhistuneilta katsojilta negatiivisia viestejä. Seurauksena se, että Iltasanomat oli ainakin onnistunut tekemään tästä melko hyvän pituisen jutun, olikohan se viime torstain lehdessä.

 

Mä en tajua. En kertakaikkiaan kuollaksenikaan voi käsittää, miten ihmeessä tästä tuli tällainen näinkin iso numero. Miten ihmiset kauhistelevat tätä? Ymmärtäisin, jos tämä olisi ensimmäinen arempi aihe, jota sarjassa käsitellään, mutta kun siinä on tapahtunut paljon pahempiakin asioita. On käsitelty henkirikoksia, on haudattu elävältä, toikkaroitu huumehöyryissä pitkin ja poikin, puukotettu, ryypätty, räjäytetty kahvila, hakattu, tapeltu... Ties mitä kaikkea on vuosien varrella nähty. Tällaisen ei pitäisi tulla minkäänlaisena yllätyksenä pienten lasten vanhemmille tai muillekaan, jotka eivät tällaista hyväksy telkkarissa näytettävän tuohon aikaan. Mun mielestä tuo kohtaus oli pienimmästä päästä, ei siinä ollut mitään sellaista, mikä olisi sen sopimattomampaa kuin aiemmin näytetyt asiat. Eihän siinä oltu edes tositoimissa, kukaan ei huutanut eikä hakannut, ei mitään kovin suuria tapahtumia.

 

Olen ollut jo vuosien ajan sitä mieltä, ettei sarja ole sopivaa katsottavaa 7-vuotiaille, kun muistaakseni ikäraja on laitettu tuohon. Ei sen ikäisen kuulu vielä nähdä, kuinka mies pitää veljeään vankina jossain mökissä, kuinka kahvila räjähtää tai isä melkein ajaa poikansa yli autolla... Mielestäni sarjan ikäraja voisi olla ehkä K-13, tai K-14. Välillä kaikessa raakuudessaan se kuitenkin tarjoaa hienoja opettavaisia ja esimerkillisiäkin juonenkäänteitä. On käsitelty esimerkiksi homoutta, vammaisuutta ja annettu anteeksi suuriakin virheitä ja petoksia. Huumesekoiluissakin on ollut opetus siitä, millaiseen helvettiin se voi ihmisen ajaa ja ettei sille tielle kannata missään tapauksessa koskaan lähteä. Mulla ei siis todellakaan ole mitään Salkkareita vastaan, päinvastoin - olin ennen niiden suurkuluttaja, nauhotin alusta alkaen kevättalveen 2004 lähes kaikki jaksot videoille, jotka ovat edelleen tallessa ja joita katselen vielä nykyäänkin. Sitten lopetin, koska kaikki lempihahmot olivat poistuneet sarasta. Siis sellaiset, jotka olivat ehdottomasti ylitse muiden ja joita ilman en enää kokenut sarjaa niin loistavaksi, että olisi pitänyt nauhoittaa. Nykyäänkin seuraan vielä sarjaa lähes aina. Silloin kun kotona olen tai kun ei ole muuta tärkeää tekemistä siihen aikaan, eli todella usein. Mutta siis pointti oli se, että onhan siinä ollut vaikka minkälaista juonenkäännettä aiemminkin, miksi tällaisesta aika mitättömästä asiasta piti tehdä tällainen haloo. Ihan mediassakin. Salkkareiden tuottaja sanoi IS:lle hienosti, ettei sarjan sisältöä tulla siistimään jatkossakaan sellaisten palautteiden takia, koska positiivista palautetta tulee niin paljon enemmän. Hyvä, juuri näin. Niin se vaan on, ettei kaikkia voi miellyttää eikä pidäkään, kaikki eivät pidä kaikesta...

 

Uskallanpa jopa väittää, että Big Brotherkin olisi lapsille sopivampaa katsottavaa kuin Salkkarit. Tästä nyt varmaan jotkut saattavat kilahtaa - jos ei suoraan tänne niin ainakin omassa mielessään. Noita vakavia asioita käsitteleviä tapahtumia ei olla koskaan BB-talossa hommailtu. Ei puukotettu, pelleilty huumeilla tai räjäytelty mitään... Ehkä 24/7-kanavaa ei ole hyvä seurata, mutta koosteet n kyllä yleensä leikattu niin, että pahimmat jutut on jätetty pois. Toki seksin harrastaminen ei ole lasten silmille sopivaa. Mutta se sentään on kuitenkin luonnollista, jokainen meistä sitä sillointällöin tekee eikä siinä ole mitään väärää ja jos joku sitä tahtoo tehdä kameroiden edessä, se on jokaisen ihan oma asia. Normaali asia, toisin kuin väkivalta. Alastomuus suihkussa taas on asia, jota ei tarvitse häpeillä tai peitellä keneltäkään. Kun nainen tai mies suihkuttelee tavallisesti BB-talon kylppärissä, en sulkisi lapseni silmiä sellaiselta. Kyllähän esim. uimahalleissa lapsikin näkee tuntemattomia ihmisiä alastomana, onko se telkkarissa sen erikoisempi juttu? Kiroilukin on hävitetty kokonaan piippausten alle, eikä siitäkään kukaan saa mitään irti. Seksi, isot riidat ja ne pahimmat kännisekoilut ovat ainoat, jotka jättäisin lasten silmiltä ja korvilta piiloon, muuten kyllä en alkaisi BB:n katselua estelemään, joskaan nyt en yllyttäisikään, eihän se mikään lastenohjelma ole mutta kun nyt aloin vertailemaan Salkkareihin tätä, koen BB:n olevan lapsiystävällisempi. Mutta on se kuitenkin hyvä että perheen pienimmät on jo klo 22.00 nukkumassa kun kooste alkaa, koska aika paljonhan siinä näytetään loppujen lopuksi heille sopimatonta materiaalia.

 

Tämä nyt on mun mielipide ja näkemys asiasta, jokaisella on omansa ja hyvä niin. Ei kaikkien pidäkään nähdä asioita samoin.

 

Jotain positiivistakin. Olen saanut mun Facebook sivustolleni kaksi uutta tykkääjää lisää. Olivat tulleet sinne nyt noin parin viikon aikana, kävin parisen viikkoa sitten vilkaisemassa ja luku oli vielä silloin pienempi kuin nyt. Lämmittää mieltä kovasti. :) En tiedä miten saisin ylläpito-oikeuden sinne, että voisin sitä päivitellä, osalla meidän kauden asukkaista on se omalle sivulleen ja ihan ahkerasti ainakin osa sinne kuulumisia kirjoittelee. Katsellaan saadaanko edistystä tälle asialle.

 

Ja tosta Idolsista vielä. Olen seuraillut ohjelmaa joka kaudella enemmän ja vähemmän. Vuonna 2007 oli finaaleissa mielettömän äänen omaava mahtava Mia, josta tykkäsin todella paljon. Kukaan ei ole koskaan Suomen Idols-historian aikana pystynyt samanlaisiin suorituksiin, ei kukaan, kaukana niistä! Olen sata prosenttisen varma, että jos Mialle ei olisi käynyt niin kuin kävi :(, hän olisi menestynyt laulaja nyt. Uskon että jopa kansainvälisesti. Siinä oli sellainen nainen, joka lauloi mennen tullen kaikki ohjelmaan osallistuneet pois tieltä, oli aivan mieletön. Ja Kristiina Braskista kyllä pidän myös kovasti. Muuten ei ole oikein kukaan saanut minua syttymään, ei ole sellaista artistia Idolsista tullut vielä tähän ppäivään mennessä, jonka levyn olisin hyllyyni hankkinut ja keikoille juossut. Radiosta kyllä kuunnellut muutamia, mutta siihen se sitten on jäänyt...

 

Mutta nyt. On tainnut tulla Mialle seuraaja. Tämän vuoden Idolsissa on loistava, vahvaääninen laulaja, joka tulee vielä menestymään. Toivon hänelle suurta menestystä ja kaikkea hyvää. Luulin jo, ettei ehkä koskaan tulisi tätä kautta, mutta nyt on uusi tähti syttynyt. Go Diandra!!!!